Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Dit product is helaas niet meer beschikbaar

Das Boot seizoen 1

loading...

Das Boot Seizoen 1

1941: de Tweede Wereldoorlog woedt in alle omvang. In het door Duitsland bezette Frankrijk komt een jeugdige onderzeebootbemanning bijeen voor een laatste nacht van dronken uitbundigheid alvorens uit te varen. Op deze missie maakt ook luitenant Werner (Herbert Grönemeyer) deel uit van de bemanning. Hij is een ambitieuze, maar nog zeer groene oorlogscorrespondent die hoopt op deze reis het wezen van de oorlog op te doorgronden. Werner heeft er nog geen idee van dat hij geconfronteerd zal worden met de absolute uitersten van het menselijke bestaan: bloedstollende spanning en geestdodende verveling. Werner leert zijn maten één voor één kennen. Gezagvoerder is de Kapitein (Jürgen Prochnow), die ondanks zijn dertig jaar de ‘oude’ man aan boord is. In zijn gezicht hebben eerdere U-bootmissies een wijze somberheid gekerfd. De Kapitein moet zijn mannen aanvoeren en inspireren, zelfs als hij onmogelijke orders moet geven. Verder is er de eerste machinist (Klaus Wennemann), die met zijn 27 jaar de enorme verantwoordelijkheid torst om de boot en daarmee de bemanning intact te houden. Dan is er Johan (Erwin Leder), de zwijgzame mecanicien die bij zijn vrienden beter bekend is als ‘De Geest’ en dag en nacht waakt over het heil van de motor van de U-boot. 

In het begin zijn Werner’s dagen met zijn nieuwe makkers gevuld met het doelloos rondvaren en het doden van de tijd als ze niet op wacht staan. Naarmate de tijd verstrijkt gaan de mannen zich steeds meer opgesloten voelen en slaat de claustrofobie toe. De smalle U-boot is zo afgeladen vol dat zelfs een minimum aan privacy ver te zoeken is. Hun zenuwen staan voortdurend op springen. Dan gebeurt er eindelijk iets: een torpedojager in zicht. De Kapitein slaat alarm en de U-96 duikt. Dieptebommen exploderen, de mannen persen zich door de nauwe gangen en stoten zich tegen de stalen wanden wanneer de boot keldert met een bom in zijn kielzog. Het is de eerste echte kennismaking met de oorlog. Daarna wordt hun uithoudingsvermogen getest als een drie weken durende storm hen dwingt onder water te blijven. Wanneer ze eindelijk weer bovenkomen, begint de slag opnieuw. 

De aanval op een vrachtkonvooi vergt het uiterste van de bemanning en de U-96. Ze worden gedwongen tot een onvoorstelbare diepte van 800 voet te gaan, waarbij de klinknagels uit de romp springen. Ook de Kapitein begeeft het bijna als hij gedwongen wordt een deel van zijn bemanning aan hun lot over te laten. En dan, wanneer de U-boot bemanning meent zich op te kunnen maken voor een zeer welkome kerstvakantie, komen er nieuwe bevelen door. Ze moeten de blokkade van Britse torpedojagers bij Gibraltar doorbreken, een waanzinnige order die een aanslag is op het moreel en meer dan het uiterste van hen zal vergen.