Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Metropole Orkest & The Dutch Crooners

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Exclusief bij ons: premium kaarten voor het concert in Theater Amsterdam op 27 september 2019! 
Premium kaarthouders krijgen een extra inkijk in de totstandkoming van een Metropoleproductie en zijn uitgenodigd voor een VIP-borrel na afloop en een meet & greet met de zangers en Metropole Orkest musici.

Van Frank Sinatra tot Michael Bublé
In september eert het Metropole Orkest de muziek van de grote Amerikaanse jazzzangers tijdens concerten in Apeldoorn, Amsterdam en Enschede. Dit doet het orkest samen met drie Nederlandse zangers met compleet verschillende muzikale achtergronden. Jan Dulles, Jim van der Zee en Ruben Hein kruipen in de huid van de grootste crooners van vroeger en nu. Een crooner wordt omschreven als ‘een zanger, meestal een man, die een ontspannen en intieme houding heeft en zingt met een zachte, lage stem’. Schoolvoorbeelden van crooners zijn o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Tony Bennett en Michael Bublé.

Ook Nederland kent een aantal waanzinnige en verrassende crooners.
Jan Dulles werd bekend als lid van de Volendamse band de 3JS. Maar naast de Nederlandstalige pop- en folkmuziek die deze band maakt beheerst hij ook het croonersrepetoir als de beste. Jan wordt vergezeld door zanger en pianist Ruben Hein. Met zijn karakteristieke warme stem, ruim 1 miljoen streams op Spotify en shows op de grootste festivals is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Het drietal wordt compleet gemaakt door Jim van der Zee. Met zijn mooie diepe stem won hij vorig jaar The Voice of Holland. Na zijn album ‘Where I Come From’ met covers van zijn grote voorbeelden is hij nu bezig met een gloednieuw album met eigen werk.

Voor de concerten van het Metropole Orkest & The Dutch Crooners wordt een aantal nieuwe arrangementen gemaakt door de nieuwe gastdirigent Chris Walden. Deze oorspronkelijk Duitse componist, arrangeur en dirigent werkte met grote orkesten en heeft sinds 1999 zijn eigen big-band in Los Angeles. Daarnaast arrangeerde hij voor grootheden als Diana Krall, Michael Bublé, Aretha Franklin, Paul Anka en Barbra Streisand.

;

Praktische informatie

Metropole Orkest & The Dutch Crooners

Vrijdag 27 september 2019 
Aanvangstijd: 20:00 uur

Locatie

Danzigerkade 5

1013 AP Amsterdam

Nederland

Bekijk de routebeschrijving